CONFERINŢA ZF - Neaga, CNADNR: Vom face o clasificare a firmelor de construcţii. Prima formă a documentului, în iunie

CNADNR va realiza o clasificare a firmelor de construcţii, precum şi a consultanţilor şi a proiectanţilor, iar o primă formă a acestei iniţiative va fi prezentată în luna iunie, a declarat Narcis Neaga, directorul genral al CNADNR, la conferinţa ZF Construction & Infrastructure.

325 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA ZF - Neaga, CNADNR: Vom face o clasificare a firmelor de construcţii. Prima formă a documentului, în iunie

CONFERINŢA ZF - Neaga, CNADNR: Vom face o clasificare a firmelor de construcţii. Prima formă a documentului, în iunie (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

"Ne-am propus, pornind de la realitatea şi rezultatele licitaţiilor, să iniţiem o clasificare a firmelor. Nu ni se pare normal ca o firmă care a făcut doar drumuri judeţene să facă autostrăzi. E un mod de a creşte competiţia între firme, indiscutabil va creşte şi calitatea lucrărilor. Vom clasifica şi proiectanţii şi consultanţii, nu doar firmele. În iunie vom veni cu un draft şi vom lucra împreună cu asociaţiile profesionale. Ce s-a întâmplat în ultima perioadă cu firmele româneşti este trist. În iunie-iulie se va schimba legea achiziţiilor publice", a spus Neaga.

De asemenea, CNADNR va face studii de fezabilitate.

"Din acest an a început o reformă a companiei. Am înfiinţat ateliere de proiectare, ateliere mecanice, vor face departamente de analiză de cost, vom face bănci de date să ştim exact preţurile de cost în fiecare colţ al ţării", a continuat Neaga.

El a mai spus că în acest an vor fi deschişi traficului până la 84 de noi kilometri de autostradă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici