Contribuţiile de asigurări sociale din România, printre cele mai mari din Europa

România a urcat în 2008 pe locul al treilea în Europa din punctul de vedere al costului total al contribuţiilor de asigurări sociale, întrucât diminuarea cotelor a fost însoţită de extinderea bazei de calcul, potrivit estimărilor reprezentanţilor Ernst&Young.

25 afișări
Imaginea articolului Contribuţiile de asigurări sociale din România, printre cele mai mari din Europa

Contribuţiile de asigurări sociale din România, printre cele mai mari din Europa

"Nici până în acest an România nu a avut un nivel redus al costurilor cu forţa de muncă, plasându-se pe la jumătatea clasamentului ţărilor europene", a declarat, marţi, la un eminar pe teme de fiscalitate, Claudia Durus, specialist în servicii de human capital la Ernst&Young.

Pe primele locuri în topul european privind costurile cu forţa de muncă se află Franţa şi Belgia.

În România, măsurile de reducere a cotelor de contribuţii sociale au fost aproape anulate de majorarea bazei de calcul, a spus Durus.

Ea a menţionat printre măsurile de majorare a bazei de calcul eliminarea plafonului la stabilirea contribuţiilor de pensii în cazul angajatorilor şi luarea în considerare a tuturor veniturilor brute încasate de angajaţi.

Majorarea bazei de impunere va avea un efect benefic asupra încasărilor bugetare, a mai spus Durus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici