Corpul de Control al Ministerului Comunicaţiilor sesizează DNA pentru neregulile găsite la Poşta Română

Compartimentul de Control şi Audit din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI) anunţă că a finalizat controlul desfăşurat în septembrie la Poşta Română, iar concluziile raportului au fost înaintate, joi, către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

1527 afișări
Imaginea articolului Corpul de Control al Ministerului Comunicaţiilor sesizează DNA pentru neregulile găsite la Poşta Română

Corpul de Control al Ministerului Comunicaţiilor sesizează DNA pentru neregulile găsite la Poşta Română

„Precizăm că acest control s-a efectuat în baza actelor şi documentelor puse la dispoziţie de Compania Naţională Poşta Română, în perioada 26 august 30 septembrie 2016”, se arată într-o notă transmisă pentru MEDIAFAX de către MCSI.

Cu ocazia verificărilor, Corpul de Control al MCSI a sesizat mai multe nereguli, dintre care sunt amintite „nereguli identificate la procedurile privind achiziţia publică pentru IT&C, nereguli la încheierea contractelor de închiriere a spaţiilor, cât şi la derularea procedurii privind achiziţia de maşini”.

„Prin urmare, MCSI a decis, având în vedere constatările Corpului de Control al ministerului, să sesizeze Direcţia Naţională Anticorupţie, privind operaţiunile sau actele ilicite, în legătură cu care au rezultat indicii de săvârşire a unor posibile fapte care pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni, urmând ca organul de urmărire penală să hotărască asupra existenţei sau inexistenţei infracţiunilor şi asupra vinovăţiilor”, se mai arată în documentul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici