Costul împrumuturilor Spaniei şi Italiei continuă să crească, în pofida acordului pentru Grecia

Spania şi Italia au fost nevoite să accepte marţi costuri mai mari la vânzarea de titluri pe termen scurt, evoluţie care reflectă temerile că acordul de susţinere a Greciei, convenit săptămâna trecută de liderii europeni, nu a rezolvat criza datoriilor din zona euro.

167 afișări
Imaginea articolului Costul împrumuturilor Spaniei şi Italiei continuă să crească, în pofida acordului pentru Grecia

Costul împrumuturilor Spaniei şi Italiei continuă să crească, în pofida acordului pentru Grecia (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Costul împrumuturilor pe termen scurt ale Spaniei a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, iar cererea a scăzut. Spania a vândut titluri pe termen de trei şi şase luni, în valoare de 2,89 miliarde de euro, sub ţinta maximă de trei miliarde de euro.

Randamentul titlurilor italiene pe termen de şase luni a urcat la un nivel maxim de după noiembrie 2008.

"Cel mai important lucru este că faţă de licitaţia precedentă randamentele sunt mult, mult mai mari", a declarat Marc Ostwald, analist la firma Monument Securities din Londra.

Randamentele obligaţiunilor spaniole şi italiene pe termen de zece ani au crescut după aceste licitaţii, ca şi spreadul faţă de obligaţiunile germane de referinţă, reflectând îndoielile investitorilor că liderii din zona euro au rezolvat criza datoriilor.

La cinci zile după stabilirea celui de-al doilea plan de susţinere a Greciei, randamentlee obligaţiunilor spaniole şi italiene au revenit astfel la nivelurile anterioare acordului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici