Criza coronavirusului amână planurile Bulgariei de a adera la zona euro

Criza globală declanşată de pandemia de coronavirus va întârzia demersul Bulgariei de a se alătura „camerei de aşteptare” a zonei euro şi a uniunii bancare a Uniunii Europene până în 2021, a declarat luni guvernatorul băncii centrale, Dimitar Radev, citat de Reuters.

201 afișări
Imaginea articolului Criza coronavirusului amână planurile Bulgariei de a adera la zona euro

Bulgaria, una dintre cele mai sărace, dar şi una dintre cele mai puţin îndatorate membre ale UE, aştepta să se alăture pentru doi ani mecanismului de schimb valutar ERM-2 şi uniunii bancare UE în iulie.

„Termenul de aderare la uniunea bancară şi participarea la mecanismul cursului de schimb nu mai sunt realiste”, a declarat Radev pentru Nova TV.

„Dacă vom continua să lucrăm aşa cum am făcut până acum ... în ciuda mediului foarte dificil şi complex în care ne aflăm, o întârziere până în 2021 nu ar fi fatală ", a spus el.

Guvernul şi banca centrală vor prezenta săptămâna aceasta noi măsuri pentru combaterea crizei coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici