CRIZA DIN GRECIA: Tsipras exprimă voinţă politică, Juncker este îngrijorat de întârzierea reformelor

Premierul elen Alexis Tsiprasa declarat vineri că există voinţă politică pentru găsirea unei soluţii la diferenţele de opinie dintre autorităţile din Grecia şi creditării ţării, în timp ce preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker este îngrijorat din cauza întârzierii reformelor economice.

504 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN GRECIA: Tsipras exprimă voinţă politică, Juncker este îngrijorat de întârzierea reformelor

CRIZA DIN GRECIA: Tsipras exprimă voinţă politică, Juncker este îngrijorat de întârzierea reformelor (Imagine: Mediafax Foto / AP)

"Nu sunt satisfăcut de evoluţiile din ultimele săptămâni. Nu cred că am făcut progrese suficiente, dar vom încerca să ajungem la finalizarea cu succes a problemelor pe care trebuie să le rezolvăm", a declarat Juncker după discuţiile avute cu Tsipras la Bruxelles, relatează Kathimerini.

Juncker a adăugat că CE vrea întotdeauna să ofere sprijin şi că va face propuneri, dar că nu el este cel mai important jucător în negocieri.

Cu o activitate intensă în următoarele săptămâni pot fi eliminate diferendele, a spus Juncker, adăugând că exclude în totalitate un eşec.

"Nu doresc un eşec. Aş vrea ca europenii să fie împreună. Nu este timpul să fim divizaţi. Este timpul să ne apropiem", a arătat şeful CE.

Tsipras a spus la rândul său că vrea un compromis corect, el subliniind problemele cu care se confruntă Grecia, inclusiv şomajul ridicat.

"Pentru că suntem pro-europeni şi vrem să mergem împreună către un viitor comun cred că până la urmă vom rezolva toate aceste neînţelegeri şi vom continua acest compromis cinstit convenit pe 20 februarie", a afirmat Tsipras.

Premierul elen a declarat tot vineri reporterilor, după o întâlnire cu preşedintele Parlamentului European Martin Schulz, că Grecia a început deja să pună în aplicare angajamentel asumate în februarie, în Eurogroup.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici