Criza financiară se extinde în Golf

Criza financiară se extinde către ţările din Golf, provocând prăbuşiri ale pieţelor de capital din regiune şi măsuri de urgenţă adoptate de guverne pentru sprijinirea sistemului financiar sau ajutorarea populaţiei.

25 afișări
Imaginea articolului Criza financiară se extinde în Golf

Criza financiară se extinde în Golf (Imagine: Mediafax/AFP)

Banca centrală din Kuweit a intervenit pentru salvarea uneia dintre cele mai mari bănci locale de la faliment, în timp ce executivul din Arabia Saudită va depune 2,67 miliarde de dolari în conturile băncii centrale, fonduri care vor fi folosite pentru a credita direct populaţia.

Bursele ţărilor din regiune au căzut puternic duminică, cu până la 8%, după scăderi de până la 8,7% în timpul şedinţei de sâmbătă.

Aceste state, bogate în petrol, au economii bazate în mare parte pe exporturi.

Criza financiară şi recesiunea care va urma au determinat scăderea puternică a cererii de petrol, şi implicit prăbuşirea preţurilor pe pieţele internaţionale de materii prime.

Astfel, creşterea economică din regiune este frânată, iar o serie de analişti consideră că investitorii au intrat în panică şi ignoră aspectele findamentale ale economiei de piaţă, reacţionânt instinctiv la orice informaţie negativă, fără a-i analiza autenticitatea sau efectele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici