Criza gazului afectează crematoriile din Germania

Criza gazului afectează crematoriile din Germania. „Nu poţi opri moartea”, avertizează liderul unei asociaţii din domeniu, în timp ce se profilează o criză energetică, potrivit Reuters.

619 afișări
Imaginea articolului Criza gazului afectează crematoriile din Germania

Criza gazului afectează crematoriile din Germania

Germanii aleg de cele mai multe ori să fie incineraţi atunci când mor, ceea ce ar fi o problemă dacă Rusia opreşte gazul.

În timp ce sancţiunile occidentale sporesc tensiunile dintre Europa şi Moscova, Germania este în alertă pentru o posibilă întrerupere a furnizării gazelor de către gigantul Gazprom.

Întreprinderile, inclusiv crematoriile, elaborează planuri de urgenţă pentru a face faţă creşterii costurilor gazului şi riscului ca acesta să nu mai fie disponibil.

Svend-Joerk Sobolewski, preşedintele unui consorţiul german din domeniu, a declarat că, în cazul unei raţionalizări, sectorul ar trebui să aibă prioritate, deoarece, fără gaz, majoritatea crematoriilor nu pot funcţiona.

„Nu poţi opri moartea", a spus el.

Din cele aproximativ un milion de persoane care mor în fiecare an în Germania, aproape trei sferturi sunt incinerate, arată cifrele asociaţiei de pompe funebre din Germania.

Comparativ cu alte ţări europene, acesta este un procent ridicat, a declarat pentru Reuters Stephan Neuser, şeful asociaţiei.

Aceasta provine în parte, a spus el, dintr-o tradiţie din fosta Germanie de Est, unde aproape toate înmormântările se făceau prin incinerare, şi continuă pe măsură ce familiile care se mută şi o populaţie îmbătrânită preferă urnele în locul mormintelor pe care nu le-ar putea vizita şi întreţine.

Pe termen mai lung, trecerea de la gaz la electricitate ar putea fi o opţiune, dar Neuser a spus că acest lucru nu s-ar putea întâmpla rapid.

Pe termen imediat, o posibilitate ar fi reducerea temperaturii medii a cuptoarelor la 750 de grade Celsius de la 850 Celsius în prezent, ceea ce ar putea economisi între 10% şi 20% din gaz, dar a precizat că această măsură necesită un permis special din partea autorităţilor statelor.

De asemenea, crematoriile opresc unele cuptoare, în timp ce pe altele le ţin în permanenţă în funcţiune, pentru ca acestea să nu se răcească şi să necesite mai mult gaz pentru a fi reîncălzite.

„În cazul unei pene de gaz, am putea să continuăm să operăm instalaţiile care sunt fierbinţi ... Asta înseamnă că am putea apoi să continuăm să lucrăm cu o putere redusă", a declarat, pentru Reuters, Karl-Heinz Koensgen, care administrează un crematoriu din Dachsenhausen, în vestul Germaniei.

Sobolewski, de la consorţiul german de incinerare, a declarat că această măsură ar putea reduce cantitatea de gaz folosită cu până la 80%, dar că nu toate crematoriile au o cerere suficientă pentru a justifica acest model. Cooperarea în întregul sector ar putea ajuta, a spus el.

Ministerul german al Mediului a precizat că lucrează cu autorităţile regionale la emiterea de decizii pentru posibile excepţii privind temperatura minimă, adăugând că acestea vor fi disponibile în următoarele săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici