Criza se adânceşte. Gazprom nu dă semne că va mări livrările de gaze, iar preţul a explodat

  • Preţurile gazelor din Europa au crescut din nou după ce Rusia nu a dat semne că va mări livrările, în ciuda promisiunilor preşedintelui Vladimir Putin că ziua de luni va fi termenul limită la care Gazprom va înceape să umple depozitele din Europa.
  • Preţul de referinţă european a crescut cu până la 10%, la peste 80 de euro pe megawat oră.
3418 afișări
Imaginea articolului Criza se adânceşte. Gazprom nu dă semne că va mări livrările de gaze, iar preţul a explodat

Criza se adânceşte. Gazprom nu dă semne că va mări livrările de gaze, iar preţul a explodat

Preţul gazelor în Europa a scăzut uşor de la maximele record din octombrie, după ce Putin a promis că livrările ruseşti către Europa vor creşte.

Comercianţii şi analiştii s-au concentrat pe date de 8 noiembrie. Dar astăzi nu a existat o creştere semnificativă a debitelor şi Gazprom nu dă semne că acest lcuru se va schimba în viitorul imediat. Lipsa unor semne de pregătire a livrarilor suplimentare este consederat ca fiind un semn că fluxurile Rusiei către Europa ar putea rămâne limitate chiar şi pe măsură ce iarna începe, relatează Financial Times.

Preţurile gazelor din Europa cresc la niveluri record, din cauza temerilor că ar putea exista o penurie în cazul unei ierni friguroase.

Rusia şi-a limitat exporturile către Europa de Vest la cele garantate prin contracte pe termen lung în acest an.

Unii parlamentari europeni au acuzat Rusia că a alimentat criza gazelor pentru a creşte presiunea asupra autorităţilor de reglementare din Europa pentru a accelera autorizarea controversatei conducte Nord Stream 2 care leagă Rusia de Germania perin Mare Baltică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici