CSA reduce la 0,3% cota de participare a asigurătorilor la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii

Companiile de asigurare care emit poliţe RCA vor participa anul viitor la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii cu o sumă reprezentând 0,3% din primele de răspundere civilă auto încasate, faţă de 0,5% în prezent, a decis Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

15 afișări
Imaginea articolului CSA reduce la 0,3% cota de participare a asigurătorilor la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Anul trecut, cota a fost de 1,5% şi a scăzut la 0,5% în 2009.

"În contextul economic actual, sperăm ca acestă măsură de diminuare a cotelor către Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii să contribuie la consolidarea pieţei asigurărilor, având în vedere că cele 13 societăţi care practică asigurări RCA deţin cea mai mare parte din piaţa asigurărilor generale", a declarat, într-un comunicat, preşedintele CSA, Angela Toncescu.

Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii a fost înfiinţat în 2006, pentru despăgubirea persoanelor prejudiciate în urma accidentelor produse de maşini neasigurate sau neidentificate, şi este constituit în baza contribuţiilor companiilor autorizate să practice RCA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici