Medicamentele, la mare căutare în anul 2020. Ce au cumpărat românii din farmacie în pandemie

  • În 2020, românii au cumpărat medicamente cu 1,3% mai multe ca în 2019
  • Medicamentele pentru sistemul digestiv şi cel nervos au fost cele mai cumărate, conform Ziarului Financiar
  • Raport Cegedim: Numărul vânzărilor la medicamente anti-infecţioase a scăzut
3713 afișări
Imaginea articolului Medicamentele, la mare căutare în anul 2020. Ce au cumpărat românii din farmacie în pandemie

În pandemiei, la medic s-a ajuns mai greu, iar afecţiunile non-Covid-19 au fost deseori puse în aşteptare. În contextul acesta, varianta salvatoare, deşi nu cea indicată, a fost farmacia. Ziarul Financiar a publicat un raport despre medicamente, creat de compania de cercetare Cegedim.

Iată cum a arătat coşul de medicamente al românilor în 2020:

Dacă ne luăm după cifre, în pandemie românii au fost atât de stresaţi încât şi fizic au apărut probleme specifice stresului: 4 din 10 medicamente cumpărate au fost pentru sistemul digestiv şi nervos. Medicamentele anti-infecţioase au avut o scădere de 11 procente, cele pentru sistemul respirator un minus de 2%. Se pare că faptul că nu am mai călătorit şi interacţionat cu alte persoane ne-a scăpat şi de alte afecţiuni sezoniere, dar a creat mult stres.

Românii au cumpărat medicamente în valoare de 18 miliarde de lei anul trecut. Creşterea este destul de timidă pentru un an pandemic, de 1,3%. Ca număr de cutii, este acelaşi ca în 2019, peste 600 de milioane. Jumătate dintre produse au fost cu prescripţie medicală. Chiar dacă nu am cumpărat atâtea medicamente pe cât ne-am fi aşteptat, preţurile nu au fost mai mici, ba din contră, mai scumpe.

Medicamente - Vânzări în România, 2020:

Sistemul digestiv + 3,7%

Sistemul nervos  + 7%

Sistemul cardiovascular -2%

Medicamente anti-infecţioase – 11%

Sistemul respirator – 2%

Valoare totală medicamente 2020 – 18 miliarde lei

(SURSĂ: Ziarul Financiar, Cegedim)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici