Cum a reuşit Samsung să îndepărteze o întreagă categorie de clienţi - VIDEO

O analiză Bloomberg BusinessWeek a observat cum o campanie publicitară a companiei sud-coreene Samsung ar putea fi o greşeală din punct de vedere strategic, îndepărtând o întreagă categorie de potenţiali clienţi.

1729 afișări
Imaginea articolului Cum a reuşit Samsung să îndepărteze o întreagă categorie de clienţi - VIDEO

Cum a reuşit Samsung să îndepărteze o întreagă categorie de clienţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Greşeala companiei ar consta în reclamele în care Samsung ironizează fanii Apple, această campanie îndepărtând o întreagă categorie de potenţiali clienţi şi alimentând totodată disputele vehemente din mediul virtual între "adepţii" celor două tabere.

Începând de anul trecut, Samsung a realizat mai multe spoturi publicitare care ironizează fanii Apple. Aceştia sunt ilustraţi aşteptând la cozi interminabile în faţa magazinelor Apple pentru a-şi cumpăra noul model iPhone, hiperbolizând calităţile produsului.

La un moment dat este introdus în scenă un alt personaj, care se afişează drept "omul obişnuit" şi utilizează cu nonşalanţă un smartphone Samsung Galaxy, spre uimirea "cultiştilor" Apple. Reclamele se termină într-o ironie la adresa fanilor iPhone.

Strategia Samsung este cel puţin neobişnuită, notează Bloomberg în analiza Bloomberg BusinessWeek, deoarece atacă "fanii" unei companii rivale, care în mod normal reprezintă un important grup-ţintă de potenţiali clienţi pentru departamentul de marketing.

Mai mult, Apple este prezent pe piaţă cu un singur model de smartphone, care este îmbunăţit periodic şi încadrat în cel mai exclusivist segment de preţ. Astfel, un client din tabăra iPhone ar evita cel mai probabil terminalele mai ieftine ale Samsung, preferând modelele premim, cu o marjă mult mai ridicată de profit.

Ironia a mai fost întâlnită în duelurile dintre marile companii din industria IT, chiar şi din partea Apple - spoturile TV în care compania din Cupertino ironiza produsele Microsoft - însă niciodată sub forma unui atac direct la clienţii firmei concurente.

Fanii Apple şi adepţii sistemului de operare Google Android se antrenează deseori în dispute aprinse în secţiunile de comentarii ale articolelor despre smartphone-uri şi tablete. Asemenea oricărei dispute pe internet, discuţiile degenerează de multe ori în ironii reciproce şi schimburi de invective între cele două tabere, deviind de la o argumentare firească pe baza caracteristicilor celor două platforme mobile şi lăsând deoparte dreptul la o preferinţă subiectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici