Cum arată factura de energie a lui Burduja: românii vor plăti cel mult cât au plătit până acum

  • Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că factura lui de energie arată că furnizorul facturează sub plafon şi îi îndeamnă pe români să citească cu mare atenţie facturile lor.
  • Burduja spune că este exclus ca românii să plătească mai mult pe energie decât au făcut-o până acum.
982 afișări
Imaginea articolului Cum arată factura de energie a lui Burduja: românii vor plăti cel mult cât au plătit până acum

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, miercuri, după şedinţa de guvern, că preţurile la energie electrică şi gaze naturale au scăzut cu siguranţă dacă ne raportăm la aceeaşi perioadă a anului trecut sau la vârful crizei energetice.

„După cum ştiţi, un furnizor nu cumpără toată cantitatea de energie electrică sau de gaze naturale pe care are nevoie să o furnizeze populaţiei sau agenţilor comerciali de pe bursă, de pe piaţa zilei următoare. Are contracte care se încheie pe 6 luni, pe un an de zile şi se face o medie a zilelor, iar mai mult decât atât şi pe schema actuală avem un plafon de 0,31 de leipe kwh, dar sunt furnizori care facturează sub plafon şi orice român se poate uita pe factură acasă”, a spus Burduja.

Acesta spune că facura lui de acasă arată că furnizorul îl facturează sub plafon, ceea ce este un semn foarte bun şi este convins că românii vor plăti pe energie cel mult la fel cum au plătit şi până acum, dar că există posibilitatea să achite mai puţin.

„Am văzut că, de exemplu, pe factura mea, sunt facturat undeva la 0,24 – 0,26 lei pe kwh. Deci se poate merge sub acest plafon. Acum desfăşurăm o evaluare tehnică cu propuneri pentru eventuale ajustări ale OUG 27, dar pentru toţi românii, cel mai important mesaj este că vor plăti cel mult cât au plătit până acum. Noi încercăm să scădem şi mai tare facturile”, a mai spus Burduja.

Propunerile vor veni după discuţii cu ANRE.

Burduja a mai spus că s-au făcut controale la mai multe companii din domeniu anul trecut şi au fost aplicate de către ANRE sancţiuni de circa 10 milioane de euro, iar anul acesta „vor creşte aceste amenzi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici