Cum şi-au construit antreprenorii bugetele pe 2012?

2012 este descris de cei mai mulţi antreprenori drept un an cu multe necunoscute, în care atât situaţia de pe pieţele europene, cât şi măsurile interne vor influenţa evoluţia economiei româneşti.

357 afișări
Imaginea articolului Cum şi-au construit antreprenorii bugetele pe 2012?

Cum şi-au construit antreprenorii bugetele pe 2012? (Imagine: Shutterstock)

Un nou an al incertitudinilor, în care puţini pariază pe revenirea consumului, aşa că exporturile par a fi cartea pe care joacă multe companii locale, în special din industria alimentară.

"Am prognozat o creştere de 20% (a cifrei de afaceri în acest an - n.red.), în condiţiile în care exportul va deveni o componentă extrem de importantă a businessului nostru. Ne-a demonstrat-o anul care a trecut când am înregistrat o creştere de 100% în acest sector", a spus Radu Timiş, preşedintele şi acţionarul CrisTim, una dintre cele mai importante afaceri de familie din industria alimentară.
În 2011 cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 5%, semn că piaţa internă şi-a continuat declinul.
Timiş consideră că suntem într-o perioadă de relansare a crizei economice mondiale şi "România nu face excepţie", dar cu toate acestea, omul de afaceri este optimist şi spune că are speranţe mari de la acest an.
Optimist este şi Laurenţiu Lupuşor, director general al producătorului de materiale de construcţii Baumit România, parte a concernului austriac Schmid Industrie Holding, care consideră că anul 2012 va fi mai bun decât anii precedenţi.
Citeşte mai multe despre cum şi-au construit antreprenorii bugetele pe 2012 pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici