Cum sunt primiţi românii care merg la cules de sparanghel în Germania. Un patron a mers 250 km pentru a-i lua de la aeroport

  • Mii de români au luat drumul Germaniei penru a lucra ca sezonieri în agricultură
  • Fermierii germani se bazează în mare parte pe muncitorii români pentru a culege recoltele de sparanghel
  • Presa germană a relatat despre sosirea sezonierilor români
14838 afișări
Imaginea articolului Cum sunt primiţi românii care merg la cules de sparanghel în Germania. Un patron a mers 250 km pentru a-i lua de la aeroport

Cum sunt primiţi românii care merg la cules de sparanghel în Germania. Un patron a mers 250 km pentru a-i lua de la aeroport

2.000 de români au luat joi şi vineri drumul Germaniei, decolând de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Alte câteva mii au hotărât să-i urmeze, în ciuda pericolului cauza de epidemia de coronavirus. Oamenii spun că nu se pot baza pe ajutorul statului şi trebuie să muncească pentru a-şi câştiga pâinea.
 
13 avioane au decolat de la Cluj cu destinaţia Germania, iar alte 25 ar putea să o facă în următoarea săptămână de la Cluj, Timişoara ori Iaşi.
 
Mai multe publicaţii din Germania, între care şi Badische Neueste Nachrichten, cotidian din Karlsruhe, au relatat despre sosirea românilor.
 
Potrivit acestora, unii fermieri au mers şi 250 de kilometri pentru a-i lua pe români de la aeroport. Este cazul lui Martin Walther, care a angajat 5 români pentru ferma sa din Spalt.
 
Stefan Huber, patron al unei ferme din Iffezheim, a explicat pentru presa germană că a venit să-şi ia angajaţii, dar şi că aşteaptă încă 25 de oameni săptămâna viitoare.
 
Germania asteaptă 40.000 de sezonieri, marea majoritate români, la cules de sparanghel. Totuşi, Asociaţia Fermierilor din Sudul Germaniei din Sparanghel şi Căpşuni (VSSE) din Bruschsal a notat că numărul muncitorilor din agricultură ar putea scădea cu până la 20% din cauza epidemieid e coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici