Cursă aeriană Iaşi-München, începând cu 25 octombrie, de pe aeroportul din Iaşi

Compania Tarom va introduce o cursă aeriană directă Iaşi-München, începând cu 25 octombrie, cu două zboruri pe săptămână, directorul aeroportului ieşean, Marius Bodea, susţinând că această destinaţie va dezvolta mediul de afaceri din Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1069 afișări
Imaginea articolului Cursă aeriană Iaşi-München, începând cu 25 octombrie, de pe aeroportul din Iaşi

Cursă aeriană Iaşi-München, începând cu 25 octombrie, de pe aeroportul din Iaşi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat că, începând cu 25 octombrie, compania Tarom va introduce o cursă aeriană directă Iaşi-München, cu două frecvenţe pe săptămână, respectiv duminică şi joi.

”După mai bine de doi ani de frământări, de preocupări, de calcule, suntem în faţa celei mai concrete perspective de dezvoltare economică şi socială a Iaşiului. Am avut în aceşti doi ani nenumărate discuţii cu mulţi dintre reprezentanţii mediului de afaceri ieşean. Am avut solicitări clare de a deschide această rută, în condiţiile în care alte destinaţii reuşisem să le aducem deja şi încercam să explic că este o rută extrem de dificil de deschis, pentru că nu este susţinută masiv de trafic etnic. München este destinaţia ce va face posibilă dezvoltarea mediului de afaceri ieşean şi implicit va aduce bunăstarea comunităţii noastre”, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul aeroportului din Iaşi, Marius Bodea.

La rândul său, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul Butnariu, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că noua rută va fi promovată prin intermediul reţelei internaţionale a camerelor de comerţ şi că, astfel, Iaşiul va deveni o destinaţie de business.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie româno-germană, Radu Merica, a spus că această rută reprezintă o bună oportunitate pentru regiune, el precizând că întreaga comunitate trebuie să pună umărul pentru promovarea acestei destinaţii.

Tot din 25 octombrie, compania Blue Air va introduce două curse zilnice tur-retur Iaşi-Bucureşti, plus alte trei curse externe din Iaşi către Paris, Londra şi Roma.

Potrivit conducerii aeroportului ieşean, în acest an, traficul pe aeroportul din Iaşi va fi de aproximativ 350.000 de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici