Daea, despre subvenţii: De la 1 noiembrie pentru crescătorii de ovine şi caprine,apoi pentru taurine

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, vineri, la Constanţa, că la 1 noiembrie, începe acordarea subvenţiilor pentru crescătorii de ovine şi caprine, iar de la 1 decembrie, pentru crescătorii de taurine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

246 afișări
Imaginea articolului Daea, despre subvenţii: De la 1 noiembrie pentru crescătorii de ovine şi caprine,apoi pentru taurine

Daea, despre subvenţii: De la 1 noiembrie pentru crescătorii de ovine şi caprine,apoi pentru taurine

Petre Daea a declarat că subvenţiile vor fi acordate la timp.

„Ministerul Agriculturii dă subvenţiile pe care le ştiţi şi pe care le dăm la timp. (…) Începând cu data de 1 noiembrie (…) Dăm drumul la subvenţiile pentru crescătorii de ovine şi caprine, urmând ca din data de 1 decembrie să dăm drumul şi la crescătorii de taurine în aşa fel încât să le asigurăm anul acesta o parte din sumele pe care le putem distribui prin bugetul statului, urmând să facem restul de onorări la plată a subvenţiilor la care au dreptul fermierii români în anul viitor până la 31 martie”, a declarat Petre Daea.

Prezent la Constanţa, unde a vizitat Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas, ministrul Agriculturii a subliniat că până la 1 noiembrie s-au avut în vedere subvenţiile pentru „fermierii mici”, care au nevoie mai mare de bani.

„Până la această dată noi am socotit necesar să dăm drumul la subvenţii pentru fermierii mici, pentru că pe câmp situaţia este destul de grea. Din cauza secetei terenul este destul de aspru, nu se poate lucra uşor, trebuie să faci mai multe treceri pe unitatea de suprafaţă, faci cheltuieli suplimentare. Iată, că îţi trebuie bani, şi atunci este absolut nevoie să intervii şi să susţii aceşti mici producători care de regulă nici nu au dotarea necesară pentru a executa lucrările la timp şi în condiţii bune”, a spus ministrul Agriculturii.

Potrivit lui Daea, în acest moment sunt în fluxul de plată peste 400.000 de cereri, ceea ce reprezintă „mai bine de jumătate de fermierii care au depus cererea unică”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici