Dan Air anunţă mutarea tuturor operaţiunilor de pe Aeroportul din Braşov la Bacău

Compania Dan Air a decis să renunţe temporar la operarea zborurilor de pe Aeroportul Internaţional Ghimbav din Braşov, după ce reprezentanţii aeroportului braşovean au anunţat că extinderea programului de funcţionare de la 12 la 16 ore se va face abia din data de 15 ianuarie 2024.

1256 afișări
Imaginea articolului Dan Air anunţă mutarea tuturor operaţiunilor de pe Aeroportul din Braşov la Bacău

„Aşadar, programul restrâns, lipsa dotărilor corespunzătoare ale aeroportului, esenţiale pentru efectuarea zborurilor pe timp de iarnă şi lipsa de facilităţi oferite companiilor aeriene - sunt motivele care determină Dan Air să îşi mute cursele pe Aeroportul Internaţional din Bacău. Mai mulţi operatori aerieni români şi străini aşteptau prelungirea programului Aeroportului Braşov. În urma plecării Dan Air, pe aeroportul din Braşov va mai rămâne o singură companie aeriană”, arată compania într-un comunicat remis miercuri presei.

Dan Air a început să zboare de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav imediat după inaugurarea lui, în luna iunie a acestui an şi a fost, timp de două luni, singurul operator aerian care efectua curse regulate de acolo.

„Dan Air şi-a dorit astfel să contribuie la fructificarea investiţiei de 120 de milioane de euro din banii publici. La data de 1 septembrie 2023, Dan Air a transmis Aeroportului Braşov orarul de zbor pentru sezonul de iarnă, când trebuia să între în vigoare prelungirea programului de funcţionare, de la 12, la 16 ore, aşa cum a fost promis de către autorităţile locale. Pentru a se asigura că Aeroportul Braşov va fi operaţional şi în condiţii de vizibilitate redusă, a adresat o scrisoare către autorităţile locale şi cele centrale şi a cerut clarificări şi confirmări pentru noul program. Astfel, Dan Air plănuia să aducă la Braşov încă o aeronavă, pentru a creşte frecvenţa curselor şi implicit a traficului de pasageri. Urma ca frecvenţa zborurilor pe săptămână să crească, la fel şi numărul de destinaţii (se adăugau Paris, Malaga, Roma, Dublin, Tel-Aviv, Dubai şi Olso). Răspunsul a venit abia pe 30 octombrie, odată cu anunţul oficial de amânare a prelungirii programului până în 2024”, arată compania aviatică.

„Aeroportul Braşov a demonstrat un potenţial imens şi s-a clasat deja în topul celor mai importante aeroporturi din România. Este o investiţie strategică şi de importanţă naţională care continuă să fie neglijată, despre care se vorbeşte de ani de zile şi când este gata, autorităţile descoperă că nu au personal calificat suficient sau capabilităţile tehnice ale acestuia nu sunt aprobate la nivelul la care să permită operarea aeroportului într-un mod eficient şi în condiţii de siguranţă. Trebuie să menţionez că Dan Air nu a beneficiat şi nu beneficiază de niciun sprijin din partea autorităţilor locale pentru stimularea creşterii traficului de pe aeroportul din Braşov, chiar dacă mare parte dintre aeroporturile din ţară oferă aceste facilitaţi/subvenţii per pasager sau alte servicii gratuite. Dan Air a achitat tarifele cerute de aeroport şi nu le-a negociat niciodată, tocmai pentru a susţine dezvoltarea aeroportului. În pofida caracteristicilor de funcţionare ale Aeroportului Braşov, echipa Dan Air s-a încăpăţânat să opereze pe Braşov pentru că am crezut în potenţialul acestui oraş şi am dorit să susţinem dezvoltarea lui. Dan Air a <subvenţionat> existenţa Aeroportului Braşov şi a forţat alţi operatori să deschidă curse regulate pe acesta ca efect direct al prezenţei companiei noastre însă ca orice business, avem nevoie de predictibilitate. În aproximativ 5 luni, Dan Air a pierdut deja 2,6 milioane de euro, iar braşovenii au pierdut 120 milioane de euro bani publici”, a declarat Matt Ian David, CEO - DAN AIR.

Compania anunţă că, din data de 13 noiembrie, programul de iarnă propus de la Braşov se va opera conform programului, pentru destinaţiile principale din Europa, cu decolare şi aterizare de pe Aeroportul Bacău, urmând ca din 11 decembrie operaţiunile să fie mutate complet pe aeroportul din Bacău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici