Datoriile CFR pentru energia livrată de Enel au ajuns la 187 milioane euro

Datoriile companiei feroviare de stat CFR către subsidiarele româneşti de distribuţie a energiei electrice ale grupului italian de utilităţi Enel au ajuns la 187 milioane euro şi deocamdată nu au fost găsite soluţii de recuperare a acestora, a declarat directorul general Enel România, Luca D'agnese.

203 afișări
Imaginea articolului Datoriile CFR pentru energia livrată de Enel au ajuns la 187 milioane euro

Datoriile CFR pentru energia livrată de Enel au ajuns la 187 milioane euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Una dintre cele mai provocări ale Enel în România este reprezentată de datoriile CFR, care au ajuns la 187 milioane de euro şi continuă să crească", a afirmat D'agnese într-o conferinţă de presă.

Anual, datoriile CFR către cele trei filiale de distribuţie a energiei deţinute de Enel cresc în medie cu 30 milioane de euro.

Valoarea totală a datoriilor companiei feroviare către distribuitorii de energie de pe piaţa românească este de 450 de milioane de euro.

În 2008, CFR a semnat un acord cu distribuitorii de energie pentru plata datoriilor. CFR a plătit o parte din restanţe timp de câteva luni, după care a sistat plăţile, acumulând noi datorii.

"CFR ne cauzează pierderi, iar aceste ne-ar putea împiedica să de dezvoltăm în România", a continuat D'agnese.

El a adăugat că Enel ia în calcul toate variantele posibile pentru recuperarea datoriei de la CFR.

Pe de altă parte, reprezentantul Enel România a adăugat că investiţiile asumate de Enel, de 800 milioane de euro în cinci ani, pot fi majorate, în anumite condiţii.

Enel este prezent pe piaţa energetică românească din 2005 şi are activităţi de producţie, distribuţie şi furnizare a electricităţii. Enel are în România 2,6 milioane de clienţi şi 4.700 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici