Datoriile restante ale firmelor şi populaţiei din Grecia către stat au urcat la 55 miliarde de euro

Datoriile restante ale companiilor şi populaţiei către statul elen au ajuns în primele 11 luni din 2012 la 55 miliarde de euro, cu 12 miliarde de euro peste nivelul înregistrat la începutul anului, însă autorităţile ar putea recupera abia o cincime din acestea, potrivit cotidianului Kathimerini.

260 afișări
Imaginea articolului Datoriile restante ale firmelor şi populaţiei din Grecia către stat au urcat la 55 miliarde de euro

Datoriile restante ale firmelor şi populaţiei din Grecia către stat au urcat la 55 miliarde de euro

Creşterea restanţelor către stat este cauzată de incapacitatea unor persoane de a-şi achita taxele, dar şi ineficienţei sistemului de colectare a impozitelor din Grecia.

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, datoriile restante încă din 2011 se situează la 43,5 miliarde de euro. Din acest total, 3 miliarde de de euro sunt contabilizate la companii de stat, 8,5 miliarde de euro sunt înregistrate în contul unor firme în faliment, iar restul de 31,8 miliarde de euro reprezintă restanţe ale altor companii şi ale populaţiei. Statul a reuşit să colecteze doar 1 miliard de euro din datoriile vechi.

Datoriile acumulate în 2012 totalizează 12,07 miliarde de euro, iar autorităţile se aşteaptă ca acestea să crească în continuare. Statul a recuperat doar 1,1 miliarde de euro din aceste restanţe.

Creditorii externi ai Greciei, Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI, au avertizat că 80% din restanţe nu vor putea fi recuperate şi au recomandat guvernului de la Atena să tragă bani direct din conturile bancare ale datornicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici