De ce s-a blocat site-ul IMM Invest, atât de aşteptat de antreprenori? ”Sunt 150 de cereri pe secundă”

Site-ul IMM Invest, al programului guvernamental considerat cel mai important pentru relansarea economică, s-a blocat în această dimineaţă, la momentul lansării. Explicaţia? ”Sunt câte 150 de cereri pe secundă. (...) Acest program esre considerat de foarte multă lume ca fiind măsura cea mai importantă pentru economia românească lansată de Guvernul Orban. E cel mai complex, cea mai amplă schemă de ajutor”, a spus Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

3239 afișări
Imaginea articolului De ce s-a blocat site-ul IMM Invest, atât de aşteptat de antreprenori? ”Sunt 150 de cereri pe secundă”

De ce s-a blocat site-ul IMM Invest, atât de aşteptat de antreprenori? ”Sunt 150 de cereri pe secundă”

Site-ul IMM Invest, al programului guvernamental considerat cel mai important pentru relansarea economică, s-a blocat în această dimineaţă, la momentul lansării. Explicaţia? ”Sunt câte 150 de cereri pe secundă.
 
 
O sinteză a principalelor măsuri de sprijin acordate prin intermediul acestui program a făcut Valentina Saygo, consultant fiscal şi moderator al conferinţei de presă organizată astăzi:
 
Ce înseamnă IMM Invest pentru antreprenori
 
Se acordă credite/linii de credite pentru investiţii sau capital de lucru, cu garanţie de stat şi dobânda subvenţionată de stat.
 
Valoarea creditelor acordate
 
Microîntreprinderi: valoarea maximă 500.000 lei – garantat în procent de 90% 
Întreprinderi mici: valoarea maximă 1.000.000 lei – garantat în procent de 90%
Întreprinderi mijlocii: valoarea maximă pentru capital de lucru 5.000.000 lei; investiţii 10.000.000 lei – garantat în procent de 80%
 
Etapele de acordare a creditelor:
 
Solicitantul înregistrează cererea online pe aplicaţia imminvest.ro (începând cu 17 aprilie 2020).
Înscrierea online se desfăşoară în sesiune continuă, până la epuizarea bugetului alocat.
Se completează online datele de identificare, declaraţia IMM in format pdf, declaraţia de minimis, tipul de credit solicitat.
Aplicaţia generează automat număr de înregistrare. După verificare, se emite acordul de principiu privind eligibilitatea în cadrul programului.
FNGCIMM pune la dispoziţia instituţiei de credit selectate, datele şi documentele înregistrate de solicitant.
Instituţia de credit analizează cererea şi adoptă intern decizia de acordare a creditul
 
Limita creditelor
 
Una din următoarele condiţii, care reprezintă valoarea cea mai mare:
 
Dublul sumei reprezentând cheltuielile salariale brute înregistrate în anul 2019. Pentru firmele înfiinţate după 1 ianuarie 2019, cuantumul maxim nu poate depăşi suma estimată pentru primii doi ani de activitate.
25% din cifra de afaceri netă a beneficiarului pe 2019.
Nevoile de lichidităţi – cu prezentarea documentelor justificative, dar nu mai mult de nevoia de lichiditate pe următoarele 18 luni.
Perioada de subvenţionare a dobânzii este de la momentul intrării în vigoare şi până la 31 decembrie 2020. Aceasta poate fi crescută prin lege, pentru următorii doi ani, doar în condiţiile de creştere economică.
 
Beneficiarii programului pot fi: societăţi comerciale, PFA, II, IF.
 
Cum se clasifică întreprinderile mici şi mijlocii conform Legii 346/2004?
 
Sunt definite întreprinderi mici şi mijlocii cele care îndeplinesc cumulativ următoarele două condiţii:
 
Numărul mediu anual de salariaţi este mai mic de 250.
 
Cifra de afaceri anuală netă este de până la 50 milioane euro SAU deţin active totale sub 43 milioane euro (echivalentul în lei – conform ultimelor situaţii financiare aprobate).
 
Microîntreprinderi = au până la 9 salariaţi şi cifra de afaceri anuală netă sau active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei.
 
Întreprinderi mici = au între 10 şi 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei.
 
Întreprinderi mijlocii = au între 50 şi 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici