Decizie istorică luată de Bancă Centrală din SUA . Va permite o creştere de peste 2% a inflaţiei

  • Rezerva Federală din SUA va permite o creştere de peste 2% a inflaţiei pentru a proteja piaţa muncii
  • Concret, Fed nu va majora dobânzile dacă şomajul scade, aşa cum proceda în trecut, conform CNBC
  • Decizia istorică a fost luată ca o strategie monetară pe termen lung, transmite presa internaţională
461 afișări
Imaginea articolului Decizie istorică luată de Bancă Centrală din SUA . Va permite o creştere de peste 2% a inflaţiei

Decizie istorică luată de Bancă Centrală din SUA . Va permite o creştere de peste 2% a inflaţiei

Vremurile disperate, cer schimbări istorice. Rezerva Federală din SUA (Fed) a anunţat o schimbare de paradigmă. Banca Centrală va permite o creştere a inflaţiei de peste 2% pentru a ajuta economia şi a proteja locurile de muncă, conform CNBC.

Practic, Fed schimbă politica monetară şi nu va majora dobânzile dacă şomajul scade, atât timp cât inflaţia nu creşte. În trecut, Banca Centrală majora dobânzile atunci când nivelul şomajului era redus pentru a stopa o creştere periculoasă a inflaţiei.

„Această modificare poate părea subtilă, dar reflectă viziunea noastră că o piaţă solidă a forţei de muncă poate fi susţinută fără a genera o explozie a inflaţiei”, a declarat Jerome Powell, preşedintele Fed, potrivit presei internaţionale.

Modificarea istorică a fost semnată în  ”Declaraţia privind obiectivele şi strategia de politică monetară pe termen lung”. Documentul reprezintă abordarea nivelului optim al dobânzilor şi modul în care acesta influenţează creşterea economică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici