Deponenţii CEC pentru Dacii îşi vor primi banii începând cu 30 octombrie

Guvernul a decis ca despăgubirea deponenţilor CEC pentru achiziţia de maşini Dacia să înceapă la 30 octombrie, cu două luni mai devreme faţă de termenul prevăzut iniţial pentru a doua parte a lunii decembrie, iar valoarea sumelor alocate să fie majorată de la 759 milioane lei la 760 milioane lei.

354 afișări
Imaginea articolului Deponenţii CEC pentru Dacii îşi vor primi banii începând cu 30 octombrie

Despăgubirea persoanelor care au depus bani la CEC pentru achiziţia de Dacii începe la 30 octombrie (Imagine: Mediafax Foto)

Totodată, numărul beneficiarilor a crescut de la 37.462 de persoane la 37.478 deponenţi.

Conform actului normativ, modificarea este determinată de faptul că, în luna octombrie, ca efect al colectării impozitelor şi taxelor la bugetul de stat, disponibilităţile contului curent al general al trezoreriei statului înregistrează o creştere importantă, asigurând resursele necesare efectuării unui volum mai mare de plăţi ale serviciului datoriei publice guvernamentale.

Valoarea nominală individuală a fiecărui titlu de stat este egală cu valoarea despăgubirii, calculată de CEC, pe numele fiecăruia dintre deponenţi.

La data scadenţei emisiunii de titluri de stat, 30 octombrie 2008, Ministerul Economiei şi Finanţelor va proceda la răscumpărarea acestora, prin plata, pe numele CEC a sumei de 760,625 milioane lei, reprezentând valoarea nominală a titlurilor de stat emise.

Sursele utilizate pentru răscumpărarea la scadenţă a titlurilor de stat sunt asigurate de Ministerul Economiei şi Finanţelor în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare privind datoria publică.

Legislaţia actuală prevede că pentru acoperirea financiară a despăgubirilor sunt acordate titluri de stat cu o maturitate între 1 şi 2 ani.

Ministrul Economiei şi Finaţelor, Varujan Vosganian, a anunţat, la sfârşitul lunii februarie, că persoanele care au depus bani la CEC până în 1992 pentru achiziţia de autoturisme Dacia îşi vor primi banii într-o singură tranşă, începând cu 21 decembrie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici