Depozitele populaţiei şi ale firmelor au crescut în mai faţă de aprilie

Depozitele populaţiei şi ale firmelor au crescut în mai cu 0,7% faţă de aprilie, până la nivelul de 168,45 miliarde lei, iar comparativ cu aceeaşi lună din 2009 avansul a fost de 8,4%, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

22 afișări
Imaginea articolului Depozitele populaţiei şi ale firmelor au crescut în mai faţă de aprilie

Depozitele populaţiei şi ale firmelor au crescut în mai faţă de aprilie (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Plasamentele în lei ale populaţiei şi firmelor au scăzut cu 0,1% în mai faţă de aprilie, la 106,23 miliarde lei, dar au crescut cu 7,1% faţă de aceeaşi lună din anul anterior, se arată într-un comunicat al BNR.

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au scăzut în mai, faţă de aprilie, cu 0,6%, la 62,80 miliarde lei. Comparativ cu luna mai a anului trecut, depozitele în lei au urcat cu 6,7% (2,2% în termeni reali).

În acelaşi timp, depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) s-au majorat cu 0,6%, până la 43,42 miliarde lei. La 31 mai 2010, depozitele în lei ale persoanelor juridice erau mai mari cu 7,8% (3,2% în termeni reali) faţă de perioada similară a anului trecut.

Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au urcat cu 2,2% în mai faţă de aprilie, la 62,22 miliarde lei. Exprimate în euro, depozitele în valută au crescut cu 0,9%, la 14,88 miliarde euro. Raportat la luna mai a anului precedent, plasamentele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 10,7% (exprimate în euro cu 10,7%).

Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 17,7% (exprimate în euro au crescut cu 17,7%), la 38,41 miliarde lei, iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei s-au majorat cu 1% (1% exprimate în euro), la 23,80 miliarde lei.

Comparativ cu luna aprilie 2010, depozitele în valută ale populaţiei au urcat cu 2%, iar cele ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) cu 2,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici