Deputaţii au adoptat OUG care stabileşte majorarea TVA la 24%

Deputaţii au adoptat, luni, cu 172 voturi pentru, 48 împotrivă şi trei abţineri, Ordonanţa de urgenţă 58/2010, care stabileşte majorarea cotei TVA la 24% prin modificarea Codului Fiscal.

25 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au adoptat OUG care stabileşte majorarea TVA la 24%

Deputaţii au adoptat OUG care stabileşte majorarea TVA la 24% (Imagine: Mediafax Foto)

Dezbaterea acestei Ordonanţe a fost introdusă pe ordinea de zi la propunerea liderului grupului PDL Mircea Toader.

Liberalii au contestat dezbaterea în grabă actului normativ, viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu anunţând că liberalii vor vota împotivă deoarece nu sunt de acord cu majorarea TVA.

Ordonanţa a fost adoptată anterior de Senat, Camera fiind for decizional.

Guvernul a decis să majoreze TVA de la 19% la 24%, de la 1 iulie, măsura făcând parte dintr-un pachet de măsuri de austeritate aprobat pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar pentru acest an de 6,8% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici