Deşi ziua de muncă s-a redus cu 37 minute în occident, românii încă muncesc 12 ore pe zi

  • Studiu Bloomberg: În occident, ziua de muncă s-a redus cu 37 minute.
  • Managerii sunt mai preocupaţi de echilibrul dintre muncă şi cea privată.
  • ,,În medie, un angajat român petrece 12 ore la muncă", spune Adrian Dragomir.
1207 afișări
Imaginea articolului Deşi ziua de muncă s-a redus cu 37 minute în occident, românii încă muncesc 12 ore pe zi

Ziua de muncă s-a redus cu 37 minute şi mai puţini oameni fac ore suplimentare. Managerii sunt mai atenţi la echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată, arată un studiu publicat de Bloomberg 

ANA BOTOCAN, expert HR, declară pentru ALEPH NEWS: ,,Preferinţele angajaţilor, în mod cert, este aceea de a nu face ore suplimentare, mai ales când vorbim de roluri şi posturi în care munca se face remote". 

ADRIAN DRAGOMIR, Fondator Termene.ro, dezvăluie pentru ALEPH NEWS că un român munceşte în medie 12 ore pe zi, dacă sunt incluse orele irosite din viaţă pe deplasarea în aglomeraţia rutieră şi pauza de masă. 

,,În România, orele de lucru reale pe care un angajat le petrece în câmpul muncii, depăşesc cu bine 12 ore. Pentru că munca ne ocupă din momentul în care am plecat de acasă într-un oraş aglomerat, bară la bară, şi petrecem chiar şi o oră pe drum, în care ne mai verificăm mailurile, cu 8 ore la birou, 9 cu pauza de masă, şi înapoi acasă o jumate de oră, o oră". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici