Dezbaterea publică a proiectului de restructurare a producției de energie, prelungită

Ministerul Economiei va prelungi până la finele lunii iulie sau începutul lui august perioada în care proiectul de restructurare a sectorului de producție a energiei se află în dezbatere publică, întrucât discuțiile cu companiile, sindicatele și patronatele nu au fost finalizate.

12 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea publică a proiectului de restructurare a producției de energie, prelungită

Ministrul Economiei, Adriean Videanu (Imagine: Mediafax Foto)

Termenul limită pentru dezbaterea publică a acestui proiect a fost miercuri, 15 iulie.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, că singura observație pe care ministerul a primit-o de la distribuitorii și furnizorii de energie s-a referit la asigurarea unei concurenţe reale pe piața de energie.

"Operatorii din piață, ca E.ON, CEZ sau Enel, au avut singura reținere privind existența unei concurențe neloiale, prin includerea Electrica în cele două companii de producție. Le-am răspuns cu o întrebare legată de faptul că și ei vor avea propria producție de energie", a precizat Videanu.

El a adăugat că după ce vor fi create cele două companii de producție a energiei, singura regulă pe piață va fi tranzacționarea transparentă a energiei, prin intermediul bursei de profill OPCOM.

Totodată, până la finele acestei săptămâni, ministerul va avea noi discuții cu operatorii din piață.

Proiectul de restructurare a producției de energie vizează comasarea principalelor active de producție în două companii naționale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici