Din 2008, firmele ar putea plăti tarife diferenţiate

Consumatorii industriali captivi de energie electrică ar putea plăti, începând de anul viitor, tarife diferenţiate, în funcţie de zona de distribuţie în care se află, iar în cazul populaţiei preţul final va fi menţinut la nivel naţional, cel puţin până în anul 2010.

3 afișări
Imaginea articolului Din 2008, firmele ar putea plăti tarife diferenţiate

Din 2008, firmele ar putea plăti tarife diferenţiate

"Probabil chiar începând cu 1 ianuarie 2008, pentru consumatorii industriali reglementaţi, vor apărea diferenţieri pe zone", a declarat, miercuri, Nicolae Opriş, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

El a adăugat că, în prezent, are loc o "discriminare pozitivă" asupra consumatorilor industriali captivi faţă de cei eligibili, care au costuri diferite în funcţie de cele opt zone de distribuţie.

Consumatorii captivi primesc energie la preţuri reglementate de ANRE, iar cei eligibili îşi aleg singuri furnizorul şi negociază preţurile.

Opriş nu a menţionat care vor fi regiunile cu cele mai mari preţuri, precizând că nu vor fi diferenţe majore între cele opt tarife zonale.

Potrivit vicepreşedintelui ANRE, introducerea tarifelor diferenţiate pentru firme ar putea determina clienţii industriali să devină consumatori eligibili.

"Probabil o parte din ei (consumatori industriali - n.r.) îşi vor muta activitatea în alte zone de distribuţie, aşa cum s-a întâmplat, de fapt, şi în Europa, unde o parte din întreprinderi s-au mutat în estul continentului sau în alte ţări, în care energia este mai ieftină", a spus oficialul ANRE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici