Dinastia Rothschild, ruptă de dispute: a treia soţie a bancherului a moştenit 600 de milioane de lire sterline

  • Luptă în familie, după ce Sir Evelyn a lăsat moştenire 600 de milioane soţiei sale americane.
  • La Londra, discursul funerar a fost ţinut de Bill Clinton, fostul preşedinte american, care a făcut apel la unitatea clanului.
  • Sir Evelyn de Rothschild a murit pe 7 noiembrie, la vârsta de 91 de ani.
2358 afișări
Imaginea articolului Dinastia Rothschild, ruptă de dispute: a treia soţie a bancherului a moştenit 600 de milioane de lire sterline

A treia soţie, americanca Lynn Forester, în vârstă de 68 de ani, a moştenit averea dinastiei bancare. Este vorba despre 600 de milioane de lire sterline.

La două săptămâni după pierderea liderului, filiala britanică a familiei Rothschild, o dinastie bancară cu o istorie de secole, se află în mijlocul unor dispute interne care au înstrăinat-o pe (a treia) soţie a regretatului Sir Evelyn de copiii săi, lăsaţi cu mâna goală.

Controlul bunurilor familiei ar fi fost înregistrat pe numele văduvei, Lynn Forester, Lady de Rothschild, 68 de ani, din Statele Unite, şi nu pe numele copiilor Jessica, David şi Anthony.

Potrivit presei britanice, relaţia dificilă din cadrul familiei a fost evidenţiată şi de înmormântărea de la sinagoga liberală din St John's Wood, Londra.

Discursul de la înmormântare, încredinţat lui Clinton

Ceremonia a fost orchestrată de Lady de Rothschild, care stătea pe strana din faţă flancată de copiii ei (dintr-o căsătorie anterioară). Copiii lui Sir Evelyn, în schimb, au fost aşezaţi lateral, atât de mult încât fiica Jessica, în semn de protest, a decis să nu se alăture procesiunii de la final care a urmat sicriul.

De parcă nu ar fi fost de ajuns, discursul principal de la înmormântare a fost încredinţat nu copiilor, nici lordului Jacob, al patrulea baron de Rothschild şi văr al lui Sir Evelyn, ci fostului preşedinte american Bill Clinton, care a sosit la Londra special pentru eveniment. Cei doi erau prieteni de multă vreme, circa 25 de ani. 

Din punct de vedere istoric, această ramură a familiei Rothschild este legată de inovaţii şi campanii britanice majore, de la Bătălia de la Waterloo, la Canalul Suez, la metroul londonez. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici