Directorul Aeroporturi Bucureşti a fost demis, în urma scandalului izbucnit după uciderea turistei japoneze

Directorul general al Aeroporturi Bucureşti, Cornel Poteraşu, a fost înlocuit vineri de la conducerea companiei, de către ministrul Transporturilor, ca urmare a scandalului privind siguranţa celor care tranzitează aeroportul Otopeni, izbucnic după uciderea unei turiste japoneze.

1651 afișări
Imaginea articolului Directorul Aeroporturi Bucureşti a fost demis, în urma scandalului izbucnit după uciderea turistei japoneze

Directorul Aeroporturi Bucureşti a fost demis, în urma scandalului izbucnit după uciderea turistei japoneze (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Interimatul conducerii companiei este asigurat de Cristinel Smadu, până în prezent director în Aeroporturi Bucureşti, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Transporturilor.

Aeroporturi Bucureşti administrează aeroporturile Henri Coandă Otopeni şi Aurel Vlaicu Băneasa.

În urmă cu două săptămâni, o japoneză de 20 de ani a fost acostată în aeroportul din Otopeni, urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită şi ucisă.

Suspectul principal în acest caz este un tânăr din Ilfov care ar fi comis anterior mai multe infracţiuni cu violenţă, inclusiv un alt omor.

Vineri, reprezentanţii autorităţilor s-au întâlnit la Ministerul Transporturilor pentru a discuta despre îmbunătăţirea măsurilor privind siguranţa pasagerilor şi implementarea unor măsuri eficiente pentru prevenirea săvârşirii infracţiunilor la aeroportul Henri Coandă.

Autorităţile au decis ca aeroporturile şi gările mari să fie patrulate permanent de echipe mixte, formate din poliţişti şi jandarmi, care, alături de restul structurilor cu atribuţii de pază, să supravegheze inclusiv activitatea taximetriştilor din zonă.

Totodată, au avut loc controale privind taximetria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici