Directorul FMI: Nu suntem în criză, dar revenirea economică este înceată şi fragilă

Revenirea economică la nivel global trebuie să depăşească riscurile în creştere şi frustrările care generează creşterea protecţionismului şi a ideologiilor populiste, a spus Christine Lagarde, directorul FMI.

266 afișări
Imaginea articolului Directorul FMI: Nu suntem în criză, dar revenirea economică este înceată şi fragilă

Directorul FMI: Nu suntem în criză, dar revenirea economică este înceată şi fragilă

Climatul economic s-a înrăutăţit în ultimele şase luni, pe fondul încetinirii creşterii economice din China şi scăderii preţurilor materiilor prime, precum şi riscului înaspririi condiţiilor fiscale în mai multe ţări, a spus Lagarde. Un alt factor negativ a fost şi eşecul ţărilor emergente de a avansa la stadiul de economii avansate.

Lagarde a câştigat de curând un nou un nou mandat de cinci ani la cârma FMI, şi a folosit oportunitatea pentru a avertiza asupra ridicării populismului la nivel global şi chiar în Statele Unite, prin candidaţi precum Donald Trump şi Bernie Sanders. Este o percepţie care se alimentează la nivel global, conform căreia inegalitatea este în creştere, iar omul de rând este din ce în ce mai dezavantajat în raport cu elitele, a adăugat Lagarde.

Lagarde a arătat o flexibilitate mai ridicată legată de ţintele pe care FMI le vrea pentru Grecia pentru a primi banii pentru bailout, dar susţine în continuare că guvernul de la Atena trebuie să acţioneze mai puternic pentru a lua măsuri sustenabile.

Comentariile lui Lagarde arată că FMI îşi va reduce estimarea pentru creşterea economică la nivel mondial când va prezenta datele, pe 12 aprilie.

"Vestea bună este că revenirea continuă. Avem creştere, nu suntem într-o criză", a spus Lagarde. "Vestea mai proastă este că revenirea rămâne prea înceată, prea fragilă şi sunt riscuri legate de durabilitatea ei", a adăugat ea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici