Directorul general al BVB, Valentin Ionescu, a fost revocat din funcţie

Consiliul de Administraţie al BVB a decis joi revocare lui Valentin Ionescu din funcţia de director general al Bursei, pe motiv că acesta nu s-a implicat suficient şi nu a îndeplinit anumite criterii de performanţă, iar "riscurile operaţionale au crescut nejustificat".

575 afișări
Imaginea articolului Directorul general al BVB, Valentin Ionescu, a fost revocat din funcţie

Directorul general al BVB, Valentin Ionescu, a fost revocat din funcţie (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Până la numirea unui nou director general, postul de director general va fi suplinit de Alin Barbu, director general adjunct la BVB.

"În cadrul şedinţei lunare de analiză a activităţii managementului, Consiliul Bursei a hotărât încetarea contractului de mandat al domnului Valentin Ionescu (...) Hotărârea Consiliului Bursei s-a bazat pe următoarele considerente: Nu a îndeplinit şi nu sunt motive care să încredinţeze Consiliul Bursei că va îndeplini angajamenele de performanţă asumate la preluarea postului, ţinta principală contractuală fiind îndeplinită în proporţie de 10% (...) Nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB în vederea atingerii ţintelor planificate cărora le-a acordat o importanţă redusă, iar ca urmare a implicării insuficiente, riscurile operaţionale au crescut nejustificat (oferta Petrom, nesupracegherea intermediarilor implicaţi în operaţiunile cu unele dintre produsele structurate)", se arată într-un comunicat al BVB.

Decizia Consiliului de Administraţie survine sancţionării lui Ionescu cu avertisment în luna august de administratori.

Administratorii Bursei menţionează că în luna septembrie, când au decis prelungirea mandatului lui Ionescu cu şase luni i-au solicitat acestuia un plan de redresare rapidă, însă acesta a fost întocmit "neconcludent şi nu a convins Consiliul Bursei", potrivit comunicatului.

Ionescu a fost numit director general al BVB în august 2010 şi a preluat funcţia o lună mai târziu de la Anca Dumitru, care în prezent este director general adjunct al Bursei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici