Directorul pentru Europa de Est al IKEA, concediat pentru că "a închis ochii" la corupţia din Rusia

Retailerul suedez de mobilă IKEA i-a concediat pe directorul general pentru Rusia şi Europa de Est, Per Kaufmann, şi pe un alt director executiv, pentru că "au închis ochii" la un caz de mită în care este implicat un subcontractor rus.

38 afișări
Imaginea articolului Directorul pentru Europa de Est al IKEA, concediat pentru că "a închis ochii" la corupţia din Rusia

Directorul pentru Europa de Est al IKEA, concediat pentru că "a închis ochii" la corupţia din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concedierile, legate direct de practicile de corupţie obişnuite în mediul de afaceri rus, vin la numai câteva luni după ce IKEA a suspendat planurile de extindere din Rusia din cauza obstacolelor birocratice.

Cei doi manageri "au închis ochii" atunci când au aflat că un subcontractor a dat mită pentru a rezolva o problemă cu furnizarea de energie electrică la mall-ul MEGA din Sankt Petersburg, a anunţat luni IKEA.

Kaufmann a declarat vara trecută, într-un interviu acordat Reuters, că IKEA va înceta să facă vreo investiţie în Rusia până la rezolvarea problemelor birocratice care au cauzat închiderea magazinului companiei suedeze din oraşul Samara în urmă cu doi ani.

IKEA are circa 128.000 de angajaţi şi deţine peste 260 de magazine în 24 de ţări. Incluzând magazinele sub franciză, grupul controlează aproape 300 de unităţi în 36 de ţări.

IKEA operează în România în sistem de franciză, prin firma Moaro Trading. Compania deţine un magazin în Bucureşti, dar vizează extinderea reţelei către alte oraşe mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici