DISPUTELE COMERCIALE: China acceptă să importe mai multe bunuri şi servicii din Statele Unite

China a fost de acord să-şi mărească importul de bunuri şi servicii din Statele Unite, însă acordul încheiat nu menţionează obiectivul de reducere a deficitului stabilit de Casa Albă, de 200 miliarde de de dolari, relatează Reuters.

986 afișări
Imaginea articolului DISPUTELE COMERCIALE: China acceptă să importe mai multe bunuri şi servicii din Statele Unite

DISPUTELE COMERCIALE: China acceptă să importe mai multe bunuri şi servicii din Statele Unite

Washington şi Beijing au convenit că vor continua să discute despre măsurile prin care China va importa mai multe produse energetice şi agricole din Statele Unite pentru a acoperi deficitul comercial anual de 335 miliarde dolari.

Declaraţia comună emisă după finalizarea negocierilor comerciale purtate la Washington nu precizează dacă cele două ţări vor modifica tarifele vamale pentru bunuri în valoare de miliarde de dolari, ceea ce a provocat temeri legate de extinderea conflictului comercial, dar şi de extinderea pe pieţele financiare .

„A existat un consens privind luarea unor măsuri eficiente pentru reducerea substanţială a deficitului comercial al Statelor Unite în bunuri cu China. Pentru a răspunde nevoilor crescânde de consum ale poporului chinez şi nevoia de dezvoltare economică de înaltă calitate, China va creşte în mod semnificativ achiziţiile de bunuri şi servicii ale Statelor Unite”, precizează documentul.

În cursul unei prime runde de discuţii la Beijing, Washingtonul a cerut Chinei să-şi reducă excedentul comercial cu 200 de miliarde de dolari - o valoare pe care majoritatea economiştilor o consideră imposibil de atins deoarece ar necesita o schimbare masivă în compoziţia comerţului dintre cele două ţări.

Preşedintele Donald Trump a ameninţat că va impune taxe de până la 150 de miliarde de dolari pentru bunurile chinezeşti, acuzând China de furt de proprietate intelectuală. Beijingul neagă acuzaşiile şi a ameninţat cu represalii egale, incluzând şi tarifele pentru unele dintre cele mai mari importuri din SUA - printre care aeronave, soia şi autovehicule.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici