Divizia de brokeraj a Deutsche Bank din Coreea de Sud, acuzată de destabilizarea pieţei

Divizia de brokeraj a Deutsche Bank din Coreea de Sud şi patru angajaţi ai acesteia au fost puşi sub acuzare în această ţară, pentru că ar fi provocat destabilizarea acţiunilor la bursă, în noiembrie anul trecut.

253 afișări
Imaginea articolului Divizia de brokeraj a Deutsche Bank din Coreea de Sud, acuzată de destabilizarea pieţei

Divizia de brokeraj a Deutsche Bank din Coreea de Sud, acuzată de destabilizarea pieţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia pentru Servicii Financiare din Coreea de Sud a anunţat în februarie că cinci angajaţi ai băncii germane au conspirat pentru manipularea pieţei, provocând pe 11 noiembrie reducerea capitalizării de piaţă a indicelui Kospi cu 27 de miliarde de dolari, în ultimele zece minute ale tranzacţiilor, transmite Bloomberg.

Deutsche Bank nu a mai avut dreptul să efectueze tranzacţii cu acţiuni şi instrumente derivate în nume propriu timp de şase luni, începând cu 1 aprilie, aceasta fiind cea mai aspră penalizare aplicată unei companii de brokeraj din această ţară.

"Este regretabil că procuratura din Seul a decis să pună sub acuzare divizia de brokeraj Deutsche Securities Korea (DSK)", se arată într-un comunicat al băncii germane, în care se arată că DSK neagă acuzaţiile.

Deutsche Bank a precizat că operaţiunile băncii în Coreea de Sud nu sunt afectate.

Banca a refuzat să dezvăluie identitatea angajaţilor puşi sub acuzare, care sunt fie suspendaţi, fie în concediu fără plată şi nu sunt implicaţi în activităţi bancare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici