Dorin Badea, noul director al trezoreriei Unicredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank l-a numit luni în funcţia de director al trezoreriei pe Dorin Badea, fost director adjunct al acestui departament, după plecarea din bancă a lui Bogdan Mihoc, a anunţat instituţia.

781 afișări
Imaginea articolului Dorin Badea, noul director al trezoreriei Unicredit Ţiriac Bank

Dorin Badea, noul director al trezoreriei Unicredit Ţiriac Bank

"Confirmăm faptul că Bogdan Mihoc nu mai lucrează în cadrul băncii. Începând din data de 3 noiembrie, atribuţiile lui Bogdan Mihoc sunt preluate de Dorin Alexandru Badea, care a deţinut anterior poziţia de director adjunct al trezoreriei UniCredit Ţiriac Bank", a declarat luni pentru MEDIAFAX directorul de comunicare al băncii, Ioana Păun Ivancenco.

Anunţul confirmă informaţiile publicate duminică     de MEDIAFAX. Surse bancare au declarat la acel moment că Bogdan Mihoc ar putea demisiona din funcţia de director al trezoreriei UniCredit Ţiriac Bank, în urma scandalului privind operaţiunile derulate de unele bănci în ultimele două - trei săptămâni.

În vârstă de 35 ani, Mihoc a fost ales la finele anului trecut preşedinte al ACI România, asociaţia profesională a dealerilor din România.

 

În urmă cu două săptămâni, Banca Naţională a României a solicitat unui număr de şapte bănci să reintre în normalitate privind cotaţiile dobânzilor pe piaţa monetară şi a decis, totodată, că în cazul în care ROBOR depăşeşte cu mai mult de 25% nivelul ratei lombard, de 14,25% în prezent, banca centrală poate suspenda temporar publicarea indicilor ROBID/ROBOR.

Ratele dobânzilor pe piaţa interbancară au urcat în ultimele săptămâni până la 70%, sugerând o criză de lichiditate, însă banca centrală a susţinut că această majorare reprezintă efectul unor operţiuni speculative pe piaţa valutară, care au împins cererea de lei cu mult peste volumul necesar în condiţii normale. Oficialii băncii centrale au vorbit chiar de încercări de manipulare a pieţei.

Direcţia de Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României a invitat la discuţii conducătorii şi directorii de trezorerie din şase bănci comerciale, cărora li s-au solicitat explicaţii legate de operaţiunile de pe pieţele interbancare, precum şi cu privire la cotaţiile excesive ale ratelor dobânzilor.

În acelaşi timp, au fost invitaţi la discuţii conducătorul şi trezorierul unei alte bănci, pentru clarificări privind operaţiunile de clearing pe care aceasta le-a efectuat cu instituţii financiare nerezidente, precum şi referitor la poziţiile rămase deschise în cadrul operaţiunilor realizate pe piaţa interbancară, a anunţat BNR la acea dată.

Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că s-a autosesizat şi a început, din oficiu, o investigaţie pe piaţa serviciilor bancare şi interbancare având ca obiect o posibilă înţelegere între anumite instituţii de credit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici