Drăgoi vrea management privat la Loterie şi creşterea cotei de piaţă a companiei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va selecta management privat pentru Compania Naţională Loteria Română, având ca ţintă eficientizarea companiei şi creşterea cotei de piaţă, a declarat, vineri, ministrul de resort, Bogdan Drăgoi.

341 afișări
Imaginea articolului Drăgoi vrea management privat la Loterie şi creşterea cotei de piaţă a companiei

Drăgoi vrea management privat la Loterie şi creşterea cotei de piaţă a companiei (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Drăgoi a precizat că Loteria Română este singura societate coordonată de Ministerul Finanţelor care se poate încadra în prevederile Ordonanţei de Urgenţă 109/2011, care reglementează introducerea managementului privat la societăţile de stat.

El a mai arătat că la nivelul ministerului a fost constituită inspecţia economică financiară, care va fi un corp de control al MFP şi va avea printr atribuţii verificatrea execuţiei bugetelor societăţilor cu capital de stat.

De asemenea, corpul de control va verifica dacă societăţile de stat respectă standardele de cost stabilite de lege şi va avea atribuţii pe unele aspecte privind absorbţia fondurilor europene, dar numai în segmente unde se înregistrează dificultăţi în absobţiei.

Drăgoi a precizat că statutul şi atribuţiile noii ijnspecţii au fost discutate şi agreeate cu reprezentanţii Curţii de Conturi, pentru ca să nu se ajungă la o suprapunere de atribuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici