Drulă: Tarom va rămâne cu trei sferturi din flota actuală

  • Ministrul Transporturilor anunţă că Tarom va fi supus unui plan de restructurare
  • Flota de avioane a Tarom va fi redusă cu 25%
  • Tarom avea o dimensiune ca număr de personal cam dublă faţă de o companie de mărime similară
978 afișări
Imaginea articolului Drulă: Tarom va rămâne cu trei sferturi din flota actuală

Drulă: Tarom va rămâne cu trei sferturi din flota actuală

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat luni seara că se lucrează la un plan de restructurare a Tarom, care presupune uniformizarea flotei şi reduceri de personal.

„Tarom a primit un ajutor de salvare anul trecut. Acel ajutor ar trebui fie returnat, n-are de unde să returneze, ar însemna falimentul companiei, fie transformat într-un ajutor de restructurare. Se lucrează intens la un plan de restructurare, în scris, dar şi în faptă. Planul implică uniformizarea flotei, va rămâne cu o flotă un pic mai mică, cam trei sferturi din dimensiunea actuală, reducerea personalului”, a spus ministrul Transporturilor, la Digi24.

Acesta a precizat că anul acesta se vor vinde avioanele vechi şi o să vină avioane noi.

„Există o comandă făcută acum doi ani, de cinci Boeing 737 Max şi acest plan eficientizează partea de costuri prin reducere de personal. Ştiţi că Tarom avea o dimensiune ca număr de personal cam dublă faţă de o companie de mărime similară, deja au plecat voluntar vreo 300-400 de oameni, sunt în evaluări finale ceilalţi”, a mai spus Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a precizat că planul de restructurare trebuie aprobat de Comisia Europeană.

„Acest ajutor de restructurare trebuie aprobat de CE, acesta va fi un pas mare, pe care dacă îl trecem, cu management profesionist şi cu o structură corectă, se poate face o companie eficientă. În acest plan ar trebui să revină pe profitabilitate în 2024-2025”, a conchis ministrul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici