După victoria împotriva Samsung, Apple acuză un retailer online polonez de încălcarea patentelor. Ce nume asemănător are site-ul

După victoria recentă împotriva rivalului Samsung, Apple a luat în vizor retailerul online polonez A.pl pentru un posibil proces, acuzând că acesta a copiat brandul grupului şi câştigă clienţi de pe urma notorietăţii grupului american.

381 afișări
Imaginea articolului După victoria împotriva Samsung, Apple acuză un retailer online polonez de încălcarea patentelor. Ce nume asemănător are site-ul

După victoria împotriva Samsung, Apple acuză un retailer online polonez de încălcarea patentelor

Biroul pentru patente din Polonia a anunţat, marţi, că producătorul iPhone, iPad şi iPod a depus o plângere împotriva site-ului, potrivit CNBC.

"Brandul Apple este recunoscut în toată lumea, iar grupul afirmă că A.pl, folosind numele care sună similar, profită de reputaţia Apple", a spus purtătorul de cuvânt al biroului de patente Adam Taukert.

Şeful A.pl, Radoslaw Celinski, a respins acuzaţia Apple.

"Acuzaţia Apple este ridicolă", a spus Celinski, adăugând că plângerea Apple este analizată.

Potrivit site-ului polonez Telepolis, dacă disputa nu este soluţionată în afara justiţiei, ar putea dura 2-3 ani. A.pl ar putea avea un avantaj împotriva Apple în acest caz, întrucât operează o afacere complet diferită de cea a grupului american şi nu foloseşte pe site elemente caracteristice Apple.

Analiştii se aşteaptă ca Apple să lanseze miercuri noul iPhone.

Apple a câştigat recent, într-o instanţă federală din California, unul dintre cele mai urmărite procese împotriva rivalului Samsung. Juraţii au hotărât că mai multe produse ale companiei sud-coreene încalcă şase brevete ale Apple în zona designului şi interfeţei şi a cerut Samsung să plătească daune de 1,05 miliarde dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici