DuPont va concedia 2.500 de angajaţi

Grupul american DuPont, prezent şi în România, a anunţat, joi, că va disponibiliza 2.500 de angajaţi şi ar putea înregistra pierderi în trimestrul al patrulea, ca urmare a reducerii vânzărilor de autovehicule, bunuri de consum şi a scăderii activităţii în sectorul construcţiilor.

28 afișări
Imaginea articolului DuPont va concedia 2.500 de angajaţi

DuPont va concedia 2.500 de angajaţi

DuPont a precizat că va recurge la concedierea a 4,2% din totalul angajaţilor, cu precădere la diviziile care deservesc pieţele auto şi a construcţiilor din Europa de Vest şi SUA.

Totodată, contractorii grupului vor renunţa la 4.000 de salariaţi până la sfârşitul anului, iar alte disponibilizări sunt prevăzute pentru anul următor.

În plus, conducerea implementează un plan de reducere a programului de lucru şi ajustare a producţiei la condiţiile din piaţă, pentru a diminua costurile de operare.

Problemele constructorilor de autovehicule din SUA au afectat operaţiunile DuPont, întrucât grupul este unul dintre principalii furnizori de piese auto.

Pentru timestrul al patrulea, grupul se aşteaptă la o pierdere de 20-30 de cenţi pe acţiune, faţă de un profit de 20-25 de cenţi pe acţiune cât estima anterior.

DuPont, unul dintre cei mai mari producători din industria chimică din SUA, are filiale în mai mult de 70 de ţări şi acoperă sectoarele alimentaţie, electronică, comunicaţii, produse chimice, construcţii sau auto.

DuPont derulează în România activităţi în domeniul agriculturii, prin divizia Pioneer, în sectorul pesticidelor, precum şi în industria construcţiilor şi auto.

Grupul a încheiat, în primăvara anului 2006, un parteneriat cu Fabryo Corporation pentru o gamă de vopsea lavabilă, extinsă treptat şi în categoriile de lacuri şi emailuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici