E.ON Gaz România cere consumatorilor industriali să raţionalizeze consumul de gaze

E.ON Gaz România a cerut consumatorilor industriali să raţionalizeze consumul de gaze şi să treacă, dacă e posibil, la alţi combustibili, avertizând că menţinerea pe o perioadă mai mare a sistării totale a importurilor şi scăderea temperaturii ar putea crea probleme în alimentarea acestora.

73 afișări
Imaginea articolului E.ON Gaz România cere consumatorilor industriali să raţionalizeze consumul de gaze

E.ON Gaz România cere consumatorilor industriali să raţionalizeze consumul de gaze (Imagine: Mediafax Foto)

"E.ON Gaz România a solicitat deja consumatorilor industriali de gaze naturale să utilizeze judicios resursele de gaze naturale disponibile în acest moment, să nu depăşească nivelul consumului alocat, respectiv, în cazul în care au posibilitatea, să utilizeze surse alternative de combustibil, să recurgă la această soluţie", precizează distribuitorul de gaze.

Compania va asigura continuitatea furnizării gazelor pentru toţi clienţii săi, prioritatea fiind însă consumatorii casnici, instituţiile medicale şi de asistenţă socială, unităţile de învăţământ şi instituţiile publice şi centralele termice de furnizare a agentului termic care nu au posibilitatea de utilizare de combustibil alternativ.

În prezent, continuitatea furnizării gazelor naturale este asigurată, deficitul fiind acoperit cu cantităţi de gaze naturale disponibile din producţie internă şi din stocurile de gaze naturale existente", a mai adăugat distribuitorul.

Autorităţile au declarat miercuri situaţie de urgenţă ca urmare a opririi importurilor de gaze din Rusia.

Citeşte şi:

Situaţie de urgenţă în sistemul energetic

Livrările de gaze ruseşti spre România, sistate în totalitate

Vladimir Putin a discutat cu Traian Băsescu despre problema gazelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici