EBay îşi schimbă directorul general şi echipa managerială

Compania de licitaţii online eBay a anunţat, miercuri, că Meg Whitman, CEO al companiei de zece ani, se retrage la sfârşitul lui martie 2007, urmând ca funcţia să fie preluată de John Donahoe, anterior director al diviziei de vânzări şi licitaţii.

4 afișări
Imaginea articolului EBay îşi schimbă directorul general şi echipa managerială

EBay îşi schimbă directorul general şi echipa managerială

Whitman - care va continua să fie membru în Consiliul de Administraţie al companiei, potrivit eBay - este personalitate emblematică a dezvoltării internetului şi a contribuit la transformarea eBay într-un gigant al comerţului online.

Ea a venit în echipa eBay în martie 1998, când cifra de afaceri a companiei era de 4,7 milioane de dolari, realizată numai în Statele Unite, site-ul având numai 500.000 de utilizatori şi 30 de salariaţi. În prezent, eBay are sute de milioane de utilizatori, peste 15.000 de salariaţi şi o cifră de afaceri de 87,7 miliarde de dolari.

La scurt timp după sosirea sa în cadrul eBay, preşedintele grupului a declarat că un CEO nu trebuie să rămână în funcţie mai mult de zece ani.

În ultimul trimestru din 2007, veniturile nete ale companiei au crescut la 531 de milioane de dolari. Pe întreg anul 2007, profitul net al companiei a scăzut cu 69%, la 348 de milioane de dolari, ca urmare a deprecierii importante a filialei sale Skype.

eBay a mai anunţat numirea lui Rajiv Dutta, actualul preşedinte al filialei de plăţi online PayPal, în postul de vicepreşedinte al companiei, urmând ca funcţia sa anterioară să fie preluată de Scott Thompson, actualul director tehnic al PayPal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici