Echipa de Formula 1 Alpine are un nou director

Laurent Rossi a fost înlocuit în funcţia de director general al Alpine cu Philippe Krief. Rossi a condus transformarea echipei Renault de Formula 1 în echipa Alpine începând din 2021, o strategie menită să crească profilul mărcii de nişă de maşini sport.

739 afișări
Imaginea articolului Echipa de Formula 1 Alpine are un nou director

Media Alpinecars

Renault a precizat că Rossi se va concentra acum "pe proiecte speciale legate de transformarea Grupului (Renault)".

Directorul executiv responsabil de echipa de Formula 1 va fi Bruno Famin.

Famin a fost numit vicepreşedinte al Alpine Motorsport la începutul acestei luni.

Famin va avea supravegherea operaţiunilor din F1 şi va fi managerul principal căruia îi va raporta directorul Otmar Szafnauer.

Aceasta a fost sarcina lui Rossi atunci când era CEO, însă Krief are experienţă în domeniul produselor la Renault - a fost anterior vicepreşedinte al departamentului de inginerie şi performanţă a produselor pentru compania auto franceză.

Directorul general al grupului Renault, Luca de Meo, care l-a adus pe Rossi în Alpine în 2021, a declarat: "Laurent a stabilit o strategie clară şi ambiţioasă pentru marcă. El a plasat Alpine în cea mai bună poziţie posibilă pentru a-şi atinge obiectivele pe termen lung.

"Alpine este acum pregătită să intre într-o nouă fază a dezvoltării sale şi să devină un brand al viitorului.

"Philippe combină o experienţă îndelungată în industrie, cunoştinţe tehnice deosebite cu calităţile de lider care sunt esenţiale pentru succesul proiectului nostru, inclusiv pentru lansarea noilor vehicule ale mărcii începând de anul viitor."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici