Economia Franţei a crescut cu 0,6% în trimestrul al doilea

Economia Franţei a crescut cu 0,6% în trimestrul al doilea, datorită investiţiilor corporatiste şi cheltuielilor de consum, a declarat vineri ministrul Economiei, Christine Lagarde.

18 afișări
Imaginea articolului Economia Franţei a crescut cu 0,6% în trimestrul al doilea

Economia Franţei a crescut cu 0,6% în trimestrul al doilea (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Îmi face plăcere să vă anunţ (...) că avansul din trimestrul al doilea a fost de plus 0,6% (...) de trei ori mai puternic decât în primul trimestru, institutul de statistică revizuind uşor în urcare şi creşterea din acea perioadă, la 0,2%", a declarat Lagarde pentru radio Europe 1.

Potrivit ministrului, creşterea PIB din trimestrul al doilea a fost susţinută în principal de o majorare cu 0,4% a cheltuielilor de consum şi un avans de 1,1% al investiţiilor corporatiste.

Franţa este a doua mare economie din Europa, unul dintre cei mai mari exportatori din UE şi una dintre cele mai importante pieţe de desfacere din regiune.

Autorităţile din Germania, cea mai mare economie europeană, au anunţat vineri creşterea economiei cu 2,2% în trimestrul al doilea, respectiv majorarea PIB cu 4,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită investiţiilor şi exporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici