Economia Marii Britanii este singura din G7 care va scădea în 2023 - FMI

Economia Marii Britanii se va contracta şi va avea performanţe mai slabe decât alte economii avansate, deoarece costul vieţii continuă să afecteze gospodăriile, a declarat Fondul Monetar Internaţional (FMI).

246 afișări
Imaginea articolului Economia Marii Britanii este singura din G7 care va scădea în 2023 - FMI

Economia Marii Britanii este singura din G7 care va scădea în 2023 - FMI

FMI a precizat că economia se va contracta cu 0,6% în 2023, în loc să crească uşor, aşa cum se preconiza anterior.

Cu toate acestea, FMI a mai spus că, după declaraţia de toamnă, consideră că economia britanică este acum "pe drumul cel bun".

Cancelarul Jeremy Hunt a declarat că Marea Britanie a depăşit multe previziuni anul trecut.

În actualizarea Perspectivei Economice Mondiale, FMI, care lucrează pentru a stabiliza creşterea economică, a declarat că produsul intern brut (PIB) al Regatului Unit se va reduce în loc să crească cu 0,3% în acest an.

Acesta a prezis că Regatul Unit va fi singura ţară - din toate economiile avansate şi emergente ale lumii - care va suferi un an de scădere a PIB-ului.

FMI a precizat că noile sale previziuni reflectă preţurile ridicate ale energiei din Marea Britanie şi condiţiile financiare, cum ar fi inflaţia ridicată.

Instituţia a declarat că în 2024 se aşteaptă ca în Marea Britanie să înregistreze o creştere de 0,9%, faţă de 0,6% anterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici