Economiile în lei ale populaţiei au urcat în iunie cu 46,4%

Economiile în lei ale populaţiei au ajuns, la sfârşitul lunii iunie, la 35,33 miliarde de lei, în urcare cu 46,4% faţă de perioada similară din 2006, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.

1 afișare
Imaginea articolului Economiile în lei ale populaţiei au urcat în iunie cu 46,4%

Economiile în lei ale populaţiei au urcat în iunie cu 46,4%

În termeni reali, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 41,1% faţă de sfârşitul lunii iunie a anului trecut, se arată într-un comunicat al BNR.

Avansul faţă de luna mai a acestui an a fost de 3,5%.

Economiile în valută ale gospodăriilor populaţiei au scăzut cu 2,7% comparativ cu luna mai, dar au înregistrat o creştere de 31,5% faţă de iunie 2006.

Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna iunie cu 2,2% faţă de luna mai, la 100,43 miliarde de lei. Totodată, comparativ cu iunie 2006, depozitele au urcat cu 23,5%.

Economiile în lei ale persoanelor juridice, societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare, s-au majorat cu 3,8%, la 34,37 miliarde de lei. La sfârşitul lunii iunie, depozitele în lei ale persoanelor juridice au înregistrat o creştere de 17,2%, respectiv 12,9% în termeni reali, faţă de 30 iunie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici