Educaţia financiară te salvează din criză. România este pe ultimul loc în Europa la acest capitol

  • Suntem ultimii din Europa la educaţia financiară, susţine reţeaua de consultanţi KPMG
  • Doar un român din 5 înţelege noţiuni financiare de bază
  • Pandemia ne învaţă că avem nevoie de educaţie financiară în şcoli
  • Nu ştim să ne facem un buget şi nu ne gândim în avans la cheltuieli
  • Când ai o imagine clară asupra bugetului, îţi înţelegi şi banii
3374 afișări

Cu puţină educaţie economică te poţi orienta mult mai uşor către câştiguri chiar şi în vreme de criză. Din păcate, doar 1 din 5 români înţelege noţiuni financiare de bază, conform unui studiu realizat de consultanţii români.

Educaţia financiară slabă se traduce prin disperarea care ne acaparează în contextul actual. România este pe ultimul loc în Europa la educaţia financiară cu un procent de 21%, mult sub media de 52%.

Asta înseamnă că trebuie să luăm măsuri pentru educarea financiară a copiilor noştri. Va fi asta o prioritate pentru români, atunci când carantina se ridică? Ne răspunde la această întrebare, trainerul în educaţie financiară, Adrian Asoltanie.

Ne dorim să discutăm despre cum înţelege românul de rând educaţia financiară, având în vedere că potrivit unui studiu KPMG suntem pe ultimul loc în Europa...foarte, foarte slab.

Urmăreşte interviul în player-ul video

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici