Efectele învestirii lui Biden asupra burselor americane: Indicele S&P 500 şi indicele Nasdaq au atins noi recorduri

  • Bursele americane au înregistrat creşteri, joi.
  • Investitorii pariază pe capacitatea administraţiei Biden de a accelera revenirea economică a celei mai puternice ţări din lume, potrivit Business Insider, citat de ZF.
599 afișări
Imaginea articolului Efectele învestirii lui Biden asupra burselor americane: Indicele S&P 500 şi indicele Nasdaq au atins noi recorduri

Indicii americani au închis şedinţa cu rezultate mixte, însă S&P 500 şi Nasdaq au atins noi recorduri.

Indicele S&P 500 a închis şedinţa pe o creştere de 0,03%, la 3.853,07 puncte, în timp ce indicele companiilor de tehnologie Nasdaq a închis şedinţa cu un plus de 0,55%, la nivelul de 13.530,91 de puncte, conform MarketWatch.

În acelaşi timp, Indicele Dow Jones a închis şedinţa în teritoriu negativ, cu o scădere uşoară de 0,04%.

Piaţa a fost încurajată în contextul în care Joe Biden a semnat 10 ordine executive în prima zi plină petrecută la Casa Albă, pe lângă cele peste 10 semnate în ziua anterioară. În acelaşi timp, preşedintele a semnalat că rămâne concentrat pe pachetul de stimul de 1.900 de miliarde de dolari.

Business Insider notează că piaţa americană a fost încurajată şi de sectorul de tehnologie, întrucât au venit rezultate pozitive dinspre companii ca Netflix.

Joi, Christine Lagarde a anunţat că BCE va menţine dobânda de referinţă şi a reiterat sprijinul băncii centrale din zona euro prin instrumentele puse deja în funcţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici