Elon Musk a câştigat procesul cu exploratorul britanic, pe care l-a numit pedofil / Declaraţia şefului Tesla după ce a aflat sentinţa

Şeful Tesla, Elon Musk, nu l-a defăimat pe Vernon Unsworth, un explorator britanic care a participat la salvarea unui grup de băieţi captivi într-un complex de peşteri din Thailanda, prin faptul că l-a descris drept pedofil, a decis vineri un juriu din Statele Unite, transmite BBC.

2314 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a câştigat procesul cu exploratorul britanic, pe care l-a numit pedofil / Declaraţia şefului Tesla după ce a aflat sentinţa

Elon Musk a câştigat procesul cu exploratorul britanic, pe care l-a numit pedofil / Declaraţia şefului Tesla după ce a aflat sentinţa

Unsworth a solicitat daune în valoare de 190 milioane de dolari fondatorului Tesla, argumentând că tweet-ul în care Musk l-a descris drept pedofil i-a afectat reputaţia.

Vernon Unsworth a îndeplinit rolul de lider în echipa de recuperare a celor 12 băieţi şi a antrenorului lor de fotbal rămaşi captivi în peştera Tham Luang Nang Non, în iulie 2018. Acesta a spus în faţa instanţei că Musk l-a etichetat în mod fals drept un "tip pedo" pe Twitter.

Musk s-a apărat argumentând că fraza "tip pedo" este una comună în Africa de Sud, unde fondatorul Tesla a crescut.

Vorbind cu jurnaliştii după ce juriul a decis în favoarea sa, Musk a spus: „Credinţa mea în umanitate este restaurată”.

Avocatul lui Vernon Unsworth, Lin Wood, a declarat că decizia "nu este benefică pentru societate", adăugând: "Acest verdict transmite un singur semnal - că puteţi face orice acuzaţie pe care doriţi să o faceţi, oricât de josnică ar fi şi de neadevărată, şi că puteţi scăpa basma-curată", a spus el.

Speţa a fost urmărită îndeaproape pentru că se consideră că a testat un prag legal în SUA în ceea ce priveşte materiale şi postări defăimătoare pe social media. Juraţilor le-a luat mai puţin de o oră să ajungă la un verdict unanim în procesul de patru zile din Los Angeles.

Cu 29,8 milioane de urmăritori, contul de Twitter al lui Musk este o sursă majoră de publicitate pentru firma sa de maşini electrice din California, care nu îşi face reclamă.

Cazul Unsworth a fost doar cea mai recentă problemă cu care s-a confruntat Musk, după ce a avut un an 2018 şi un început de 2019 dificil, în care a avut deseori ciocniri cu Wall Street, iar Tesla s-a confruntat cu probleme de producţie.

Episodul a început când Musk a oferit un mini-submarin realizat de compania sa care a realizat racheta SpaceX să ajute la salvarea grupului din peşteră. Unsworth a spus în iulie anul trecut, la trei zile după salvare că oferta lui Musk a fost doar o mişcare de imagine. Două zile mai târziu, Musk a postat mai multe mesaje pe Twitter, inclusiv unul în care îl numea pe Unworth "tip pedo". Musk şi-a prezentat ulterior scuzele pentru comentariu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici