Elon Musk ar putea avea un 2023 dificil

Brandul lui Elon Musk are de suferit după haosul de pe Twitter, spune expertul Danny Moses. Fostul manager de fonduri speculative avertizează că CEO al Twitter - care conduce şi Tesla şi SpaceX - ar putea avea un 2023 dificil, scrie The Guardian.

380 afișări
Imaginea articolului Elon Musk ar putea avea un 2023 dificil

Gestionarea haotică a platformei de socializare Twitter de către Elon Musk dăunează brandului său, iar investitorii ar trebui să stea departe de acţiunile producătorului său de vehicule electrice Tesla, a declarat fostul manager de fonduri speculative Danny Moses.

Comentariile lui Moses au fost făcute într-un interviu acordat CNBC, în ziua în care Twitter părea să fi suspendat, cel puţin temporar, o serie de jurnalişti importanţi care au făcut reportaje despre Musk şi operaţiunile platformei pe care acesta a achiziţionat-o în octombrie pentru 44 de miliarde de dolari.

Musk a încercat să justifice aceste acţiuni spunând că Twitter a interzis împărtăşirea detaliilor privind locaţia sa în timp real. Însă suspendarea conturilor a stârnit indignare de ambele părţi ale Atlanticului, criticii afirmând că Musk restrânge libertatea presei, deşi se prezintă ca un susţinător al libertăţii de exprimare.

Joi, Moses a declarat că a pariat împotriva performanţei acţiunilor Tesla, afirmând că preţul acestora îşi are rădăcinile în brandul personal al lui Musk, care a fost "lovit puţin".

"Este încă o companie de 500 de miliarde de dolari şi nu cred că elementele fundamentale justifică această evaluare", a declarat fondatorul fondului de investiţii Moses Ventures. "Conduce trei... companii foarte mari în acest moment, aşa că, în mod evident, sunt multe lucruri cu care trebuie să se confrunte.

"Ne simţim frustraţi aici, deoarece capacitatea lui de atenţie este compromisă".

Moses a avertizat că Tesla ar putea avea parte de un an 2023 dificil, când unii prezic că este posibilă o recesiune naţională, printre alte presiuni economice. Acţiunile Tesla au scăzut cu 60% faţă de cât erau în ianuarie, în urma unor câştiguri anemice şi a dezaprobării populiste a lui Musk, care a concediat mii de angajaţi de pe Twitter după ce a preluat platforma şi apoi le-a spus celor care şi-au păstrat locurile de muncă să fie pregătiţi să muncească "ore îndelungate la intensitate mare".

Musk - care conduce în plus SpaceX - a îngrijorat, de asemenea, investitorii prin vânzarea recentă a unor acţiuni Tesla în valoare de 3,6 miliarde de dolari. Această „dezinvestire” a venit în momentul în care a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume în favoarea magnatului francez Bernard Arnault de la Louis Vuitton şi Dom Perignon, ceea ce a dus vânzările de acţiuni ale lui Musk la producătorul său de automobile electrice la peste 20 de miliarde de dolari.

Dispreţul pe care mulţi din public îl au faţă de Musk a devenit clar săptămâna trecută, când o mulţime din San Francisco l-a huiduit cu furie după ce a fost prezentat pe scenă la un spectacol prezentat de comediantul Dave Chappelle.

Moses este poate cel mai bine cunoscut ca fost trader şef la FrontPoint Partners, care a fost condusă de Steve Eisman, portretizat de actorul Steve Carell în filmul The Big Short. Atât filmul, cât şi cartea omonimă a lui Michael Lewis au relatat modul în care unii investitori precum Moses au prevăzut prăbuşirea bulei imobiliare de la mijlocul anilor 2000 şi au profitat de ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici